Fietsen

Onze fietsclub bestaat al sinds 1988 en ook dit jaar zijn we opnieuw van de partij. In samenwerking met Dorpshuis De Ster starten we dit jaar op woensdag 1 april 2020. Het fietsseizoen van 2020 loopt tot en met woensdag 30 september 2020.

Wekelijks verzamelen we om 13u45 aan het Dorpshuis De Ster, Engelstraat 54. Daarna volgt een aangename, ontspannende fietswandeling van om en bij de 30km tegen een gezapig tempo.

Iedereen mag deelnemen aan onze recreatieve fietstochten! Jong en minder jong. Samen uit, samen terug thuis tegen ten laatste 17 uur. Onderweg voorzien we een sanitaire en koffiestop met pannenkoeken of taart! Gezelligheid is troef en ondertussen maken we de stramme spieren los en steken een frisse neus op. De fietstochten gaan altijd door tenzij het pijpenstelen regent! Elke tocht wordt deskundig voorbereid en begeleid door onze ervaren baankapiteins!

  • Gezinssport-Ichtegem is een erkende sportclub aangesloten bij Gezinssport Vlaanderen.
  • Zowel wie elektrisch fietst als wie het houdt bij zijn gewone fiets is welkom. Het gemiddelde tempo bedraagt 15 km/u.
  • Alle leden van Gezinssport-Ichtegem worden aangesloten bij en verzekerd via de sportverzekering van Gezinssport Vlaanderen.
  • Via de mutualiteiten kun je genieten van een belangrijke tussenkomst in het lidgeld.
  • Betalen van je lidgeld kan ook met de Doe Mee-bonnen uitgereikt door het OCMW.
  • We voorzien ook twee daguitstappen met rustpauzes in de voor- en namiddag en voor ’s middags een verzorgde warme maaltijd.

Het Gezinssportbestuur hecht veel belang aan de veiligheid van onze leden fietsers tijdens hun fietstochten. Daarom schenken we eenmalig aan nieuwe leden GRATIS een oranje fluohesje. Bedoeling is uiteraard om dit tijdens de wekelijkse fietstochten te dragen om de zichtbaarheid in het verkeer te verhogen!


Deelnemen kan door aankoop van een voordelig jaarabonnement. Door deze formule betaal je voor een volledig fietsseizoen eenmalig je bijdrage met inbegrip van lidgeld, deelname aan de wekelijkse fietstochten, verzekering tegen ongevallen, lidmaatschap bij Gezinssport Vlaanderen.

Het algemeen jaarlijks lidgeld bedraagt 25,00 euro.
Leden van de Gezinsbond krijgen vijf euro korting op het jaarlijks lidgeld.

Voor meer inlichtingen over onze fietsclub kun je terecht bij de activiteitcoördinator:
Yves Maertens
Engelstraat 198, 8480 Ichtegem
0468 08 93 28